A- A+

Възможност за връчването на предписания на поставените под карантина/домашна изолация лица по електронен път

         Можете да заявите получаване на предписание във връзка с COVID-19 (за карантина или домашна изолация) по електронен път по следните начини:

         Стъпка 1 - заявяване на електронно предписание

         1. Ако разполагате с квалифициран електронен подпис (КЕП), можете да заявите получаването на предписанието по електронна поща
         - като изпратите декларация по образец на електронна поща office@rzi-vt.bg или rzi-vt@rzi-vt.bg
         - или чрез системата за сигурно електронно връчване ССЕВ (edelivery.egov.bg/Account/Login) като създадете ново съобщение за връчване с получател Регионална здравна инспекция – Велико Търново и добавите попълнена декларация по образец. Ако нямате регистрация в ССЕВ, можете да се регистрирате като физическо лице.

         2. Ако не разполагате с КЕП, можете да ползвате безплатен облачен или мобилен КЕП, който може да се получи през интернет без да е необходимо физическо присъствие в офис на доставчика. Можете да получите такъв от „Борика“ АД и „Евротръст Технолъджис“ АД за период от един месец като подписването се извършва в платформите на тези дружества - https://my.b-trust.bg и https://portal.evrotrust.com

 

         Стъпка 2 - подписване на електронно предписание

         След като получите предписанието по заявената от Вас електронна поща или в ССЕВ, го подписвате електронно на декларатор, затваряте файла без да го записвате и го изпращате обратно на електронна поща office@rzi-vt.bg или rzi-vt@rzi-vt.bg, или чрез ССЕВ.