ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „БАЧО КИРО”
ГРАД ВЕЛИКО ТЪРНОВО

        НИЕ ЖИВЕЕМ ЗДРАВОСЛОВНО

        Информация за кандидатстване в конкурса за добри практики за превенция на рискови за здравето на учениците фактори

        Категория: Група / Клас на месеца
        Кандидатстване за месец март
        Ръководител на групата: Антоанета Димитрова - учител по биология и здравно образование
        Участници: 21 ученика от пети „д” клас на Основно училище „Бачо Киро”.

        В Основно училище „Бачо Киро” в пети „д” клас през втория учебен срок се реализира проект „Ние живеем здравословно” от Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”. Проектът е в областта на здравословното хранене и двигателната активност. Една от инициативите бе интерактивно занятие, свързано със здравословното хранене. В хода на занятието се представи хранителната пирамида на здравословното хранене. Всеки от учениците нарисува на листче любимата си храна и последва залепяне на листчетата върху изображение на пирамидата на съответните сектори.         Анализира се получената фигура и се направиха изводи за изборите на участниците по отношение на храненето.         Дискутираха се препоръките за здравословно хранене. Последва изпълнение на казус, представящ режима на хранене и вида на приеманата храна от ученик от пети клас. Занятието завърши с предложения за примерна здравословна закуска за петокласници.
        Интересна инициатива бе конкурсът за рисунки и колажи на тема „Хранене и здраве”. Петокласниците изработиха своите творби и ги представиха пред съучениците си. В колажите бе ясно застъпена идеята за значимостта на рационалното хранене, за значението на вида и състава на приеманата храна.
        Това са някои от колажите на учениците от пети”д” клас.

 

 

Начало      Карта     Архиви: м.09/2015 м.11/2015 м.12/2015 м.02/2016 м.03/2016 м.04/2016 м.05/2016 м.06/2016 м.09/2016 м.10/2016 м.11/2016