ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ЕЛЕКТРОНИКА
“АЛЕКСАНДЪР СТЕПАНОВИЧ ПОПОВ”
ГР. ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Клуб „Живот без риск”
Ръководител: Галина Кирова – преподавател по биология и здравно образование, участие в категорията „ГРУПА НА МЕСЕЦА” за месец ноември

Събитие, в което е участвала групата в определения период
ОТБЕЛЯЗАНЕ НА СВЕТОВЕН ДЕН БЕЗ ТЮТЮНЕВ ДИМ – 19 НОЕМВРИ

        1. В рамките на седмицата без тютюнев дим учениците от клуб „Живот без риск” при ПГЕ „А.С.Попов” гр.Велико Търново осъществиха няколко инициативи. Първоначално изготвиха табло, с информационни брошури.

1

        2. Представиха презентация на тема „Опасни ли са цигарите”, целта на която беше да покаже неблагоприятните здравни последици и да провокира по-отговорно поведение при учениците от 9 клас.

        3. На всички ученици от деветите класове, представителите на клуба раздадоха листовки с вредите, които нанасят цигарения дим (например върху циркулацията на кръвта, плодовитостта, белите дробове, сърцето, зъбите, мозъка, стомаха).
        На учениците, които употребяват цигари бяха раздадени позитивни послания от типа:

НИКОГА НЕ Е ТВЪРДЕ КЪСНО ДА СПРЕШ
ДОБРИ НОВИНИ ЗА ПУШАЧИТЕ... ПЪРВИТЕ ДЕСЕТ ПРИЧИНИ ДА ОСТАВИМ ЦИГАРИТЕ

1. Ще се почувствате по-добре
        o Веднага ще започнете да дишате по-лесно и да кашляте по-меко.
        o Кръвообращението на краката и ръцете ще се подобри.
        o Повече кръв ще достига до мозъка, което ще Ви запази умствено здрав и ще намали риска от мозъчен удар.

        4. Пред учениците бяха представени изводи от сравнителният анализ на резултатите от проведените в рамките на общинската програма „Здрави деца в здрави семейства” изследвания сред великотърновските ученици за нивото на разпространение на фактори на риска, свързани с начина на живот на подрастващите. Бяха споделени настъпилите благоприятни промени в поведението за здраве на великотърновските ученици, свързани с най-вече с тютюнопушенето.

 

Начало      Карта     Архиви: м.09/2015 м.11/2015 м.12/2015 м.02/2016 м.03/2016 м.04/2016 м.05/2016 м.06/2016 м.09/2016 м.10/2016 м.11/2016