СОУ,,ЕМИЛИЯН СТАНЕВ”
ГР. ВЕЛИКО ТЪРНОВО

ДЕЙНОСТИ ПРЕЗ МЕСЕЦ АПРИЛ 2016 ГОДИНА

        На 9 април 2016 г. ученици от шестите класове на СОУ "Емилиян Станев" заедно с учителката си по биология и здравно образование Светлана Брънкова взеха участие в Горски празник, посветен на Седмицата на гората "Дружба".

        За първа година празникът е организиран от РДГ- Велико Търново и РИОСВ - Велико Търново.
        Тържеството бе открито с музикални изпълнения на Албена Кирова от IV a клас и Габриела Опрова от VIII a клас на СОУ "Емилиян Станев". Празникът беше много интересен на учениците, за които бяха организирани занимателни игри: едната група имаше за цел да измери обиколката на дънерите на определени дървета и да определи възрастта им, друга група имаше задача да направи украшения от шишарки, конци, лепило, гланцови блокчета, дървени плоскости и други, трети рисуваха по зададената тема за гората. Заниманията преминаха на фона на приятна музика. В края на празника всеки участник получи лакомства и много награди.

        На 22 април 2016 г. в Деня на Земята РИОСВ-Велико Търново връчи грамоти и награди на учители и ученици, отличени в конкурс за есе "Ако бях планетата Земя...." и рисунки на тема "Дървета за Земята". СОУ "Емилиян Станев" участва с над 70 рисунки и творби на ученици от 1 до 11 клас. Всички участници в събитието получиха сборник със стихотворения и есета "Ако бях планетата Земя...", съставен от творби на младите природозащитници и с рисунки на отличените художници.

        На 22 април 2016 г. Деня на Земята ученици от шестите класове на СОУ "Емилиян Станев", заедно с учителката си по биология и здравно образование Светлана Брънкова отбелязаха празника, като се включиха в кампанията "Да засадим дърво", като заедно засадиха в двора училището червен дъб.

        На 26 април 2016 г. ученици от 11а клас на СОУ "Емилиян Станев" заедно с учителката си Светлана Брънкова взеха участие в здравна въртележка на тема Здравословно хранене в рамките на проект "Живей активно, бъди здрав", организиран от Регионална здравна инспекция - Велико Търново, съвместно с ПМГ "Васил Друмев" ,ЕГ "Проф.д-р Асен Златаров" и ПГЕ "А.С.Попов". Учениците активно се включиха в дискусии и обсъждане на теми: "За и против диетите", "Опасни ли са храните, които консумираме", "Вегетарианството и веганството - за и против" и "Хранят ли се здравословно учениците в училище".

 

 

Начало      Карта     Архиви: м.09/2015 м.11/2015 м.12/2015 м.02/2016 м.03/2016 м.04/2016 м.05/2016 м.06/2016 м.09/2016 м.10/2016 м.11/2016